Ca. 12 stk
Linsedejen blev opfundet i 1823 i byen Linz i Østrig af konditoren Johann Vogel.
Linsedej:
250 g mel
250 g smør
korn fra 1 vanillestang
65 g melis
2 æggeblommer
Creme:
½ liter fløde 13%
60 sukker
korn fra 1 vanillestang
2 spsk Maizena
2 æggeblommer
2 æg
Fyld:
1 dåse ananas
Linsedej: Læg melet på bordet og lav en fordybning, hvori de andre ingredienser lægges, hvorefter dejen hurtigt æltes sammen. Gør dejen flad, pak den ind i film og læg den på køl mindst 1 time. Rul den tyndt ud og stik den med 1 glas til ca. 12 stk. Gem 1/3 af dejen til låg – udstik dem med et lidt mindre glas. Beklæd formene og sæt dem på køl.
Creme: Fløde, sukker, vanille og Maizena koges. Æggene piskes sammen. Den kogende fløde piskes ned i æggene og sigtes. Cremen fyldes i linsetærterne og ananassnitterne fordeles i cremen. Læg dejlåget på og tryk let sammen med fingrene. Sættes i en varm ovn 180 grader i 25-30 minutter.
Kilde: Alt for damerne nr. 40, 1995