Kategorier

Othellolagkage

3 lagkagebunde

Creme:
3 blade husblas
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk Maizena
¼ l mælk
½ stang vanille
2 dl piskefløde
100 g makroner (12 store)

Pynt:
75-100 g overtrækschokolade
125 g marcipan

Husblasen lægges i blød i koldt vand. Æggeblommer, sukker, Maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen. Vandet vrides af husblasen, og den røres i den varme creme. Cremen afkøles, til den er halvstiv og vanillestangen tages op. Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund. Lagkagen lægges sammen: 1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme, 2. bund 1/3 creme og øverst chokoladebunden. Marcipanen udrulles mellem to stykker bagepapir til en lang strimmel, som lægges rundt om lagkagen. Trækker 3-4 timer i køleskab, eller til næste dag.

Kilde: Kager fra Brugsen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>