Kategorier

Trifli med blommer

400 g blommer
sukker
st. kanel

3 æggeblommer
korn af ½ stang vanille
3 spsk sukker
3 tsk Maizena- majsstivelse
3 dl fløde 13%
ca. 1½ dl piskefløde pisket til tykt skum
150 g marcipanmakroner
4 spsk sherry, portvin eller marsala

Flæk og udsten blommerne og læg dem i en skål, drys sukker og kanel over og lad frugten trække et par timer. Rør i den af og til.
Til cremen piskes æggeblommer, vanillekorn, sukker, majsstivelse, og fløde i en tykbundet gryde over svag til jævn varme, til cremen er tyk.
Afkøl, smag cremen til og vend ca. halvdelen af flødeskummet i.
Læg blommerne lagvis med creme og de let knuste makroner, stænk lidt hedvin over og fortsæt på denne måde, til glassene er fyldt op. Lad desserterne trække køligt i et par timer, før de pyntes med det resterende flødeskum og serveres.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.