Kategorier

Letbrunede ris

250 g ris
1 finthk. løg
2 fed hk. hvidløg
100 g champignoner i tynde skiver der straks dryppes med 1 spsk citronsaft
500 g broccoli
2 spsk olie
2 spsk sojasauce
2 spsk tør sherry
salt
hvid peber
2 æg

Risen koges efter anvisning på indpakningen og afkøles.
Halvdelen af dullen varmes op i en pande. Løg og hvidløg svitses heri under omrøring, til de er glasagtige. Broccolistilke tilsættes først og steger med i ca. 3 min. mens de hele tiden vendes. Dernæst lægges svampe og broccolibuketter i og svitses med, til grønsagerne er møre, men ikke bløde og den udskilte væske er fordampet.
Grønsagerne tages op og holdes varme. Den resterende olie opvarmes, heri brunes risen, til den er let gylden. Grønsagerne blandes i og der smages til med sojasauce, sherry, so.
Æggene piskes sammen med en gaffel, hældes over risen, idet der røres et par gange mere, til æggene er stivnet. Risen serveres i en forvarmes skål.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.