Kategorier

Lun porresalat

2 dobbelte hønsebryststykker á 240 g
2 spsk hk. persille
2 spsk tør sherry
2 spsk koldpresset olivenolie
400 g porrer i 1 cm. tykke skiver
1¼ dl grønsagsbouillon
2 tsk frisk timian
salt
hvid peber
2 spsk sherryeddike
2 spsk citronsaft
1 tsk valnøddeolie
1 tsk dulle
3 spsk mandelsplitter

Skindet tages af hønsebrysterne, evt. udbenes det og de to brystfileter deles.
Persille blandes med sherry og 1 spsk olivenolie. Kødet pensles med blandingen, pakkes ind i folie og trækker 1 time.
Bouillon opvarmes. Porrer og timian tilsættes, og porrerne koger forsigtigt i ca. 2-3 min., til de er møre, men ikke bløde. 3 spsk af bouillonen tages fra og smages til med salt og peber, Sherryeddike, citronsaft og valnøddeolie røres i. Porreskiverne tages op, lægges i et forvarmet fad og overhældes med marinaden.
Dullen smeltes og mandelsplitterne ristes gyldne heri og tages op.
Brystfileterne duppes tørre. En pande opvarmes og stykkerne steges ved kraftig varme uden fedtstof i 2 min. på hver side, til de er lige netop gennemstegt. Kødet smages til med salt og peber, skæres i tynde skiver og rettes an på porresalaten. Mandlerne strøs over.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.