Til 8 personer
Bundene:
4 Æg
1½ dl Sukker
1 dl Mælk
1 dl Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
Fyldet:
1½ dl Vand
1 Æggeblomme
1 tsk Revet citronskal
1 Æggehvide
1 Citron (saften)
2 dl Piskefløde
3/4 dl Sukker
250 g Jordbær
2 spsk Maizena
Pynt:
3 dl Piskefløde
250 g Jordbær
Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Vend mel og bagepulver i. Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 200° i 25-30 min. Lad kagen afkøle lidt, inden den tages ud af formen og lægges på en bagerist. Til fyldet blandes vand, citronsaft, maizena og æggeblomme i en gryde. Opvarmes under piskning til cremen tykner, tilsæt citronskal og sæt gryden i koldt vand til afkøling. Pisk af og til i cremen. Pisk æggehvide og fløde hver for sig, og vend det i den kolde creme. Del kagen i tre bunde med en sytråd. Fordel creme og jordbær i skiver mellem lagene. Sæt kagen koldt – lav den gerne dagen før. Dæk kagen med flødeskum og pynt med jordbær.
Kilde: Andre Dewald, 18 Jun 93
Hvorfor står der ikke noget om hvilken størrelse springform man skal bruge.