Kategorier

Jordbærkage med flødeostcreme

Cakes, lagkager 12 personer

Bunde:
1 dl fløde 13 %
1½ dl mælk
60 g smør
4 æg
2½ dl sukker
1 tsk vanillesukker
3½ dl mel
3 tsk bagepulver
1/4 tsk salt

Fyld:
500 g jordbær
450 g flødeost
1 dl flormelis
5 dl piskefløde

Bunde: Bring fløde 13% og mælk i kog, tag det fra varmen, tilsæt fedtstof og lad det svale. Pisk hele æg, sukker og vanillesukker tyk og skummende. Bland mel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggemassen. Tilsæt flødeblandingen. Kom dejen i en velsmurt springform, der er drysset med rasp. Bag bunden ca. 40 min ved 175. Lad kagen blive kold. Del den i tre bunde.

Fyld: Skær jordbærrene i skiver. Rør flødeost og flormelis sammen. Pisk fløden til skum. Bland flødeost og flødeskum. Læg lagkagen sammen med jordbærrene og halvdelen af cremen – gem nogle jordbær til pynt.

Pynt: Smør resten af cremen ud over hele kagen og pynt med de resterende jordbær.

Tips: Jordbærrene kan erstattes med kiwi eller anden frugt.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.