Kategorier

Citronlagkage

Kager, dessert 10 personer

Dej:
125 g smør, blødt
125 g sukker
4 stk æggeblommer
1 stk æg
2 tsk bagepulver
150 g hvedemel
2 spsk mælk
Lidt salt

Creme:
Reven skal af 1 citron
Saft af 2 citroner
125 g sukker
2½ tsk maizena majsstivelse
4 dl piskefløde
Marengsmasse:
4 stk æggehvider
200 g sukker

Pynt:
50 g mandelflager, letristede
2 dl piskefløde
Citronskiver

Creme: Bland citronsaft og reven skal og tilsæt så meget vand, at der bliver 1½ dl i alt i en gryde, tilsæt sukker og bring i kog. Udrør Maizena i 3 spsk koldt vand og rør dette i citronsaften, som atter koger op. Køl af og stil koldt i 12 timer.

Dej: Rør smørret lyst med sukker. Æggeblommer, æg, salt og vanilie tilsættes. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken. Hæld dejen i 2 smurte forme.

Pisk æggehviderne meget stive, og pisk sukkeret i lidt efter lidt. Fordel marengsmassen over dejen. Bag bundene på midterste rille i en 200° varm ovn i 25 min Afkøl.

Smør 2/3 af cremen på den ene kagebund. Den anden bund lægges over. Fordel resten af cremen over kagen. Kagen hviler i godt 2 timer.

Ved serveringen drysses med letristede, afkølede mandelflager. Sæt flødeskumstoppe og citronskiver på som pynt.

Minder om denne opskrift:

1 comment to Citronlagkage