Kategorier

Sukkerbrødskage med flødecreme

4 æg
200 g sukker
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
2 strøgne tsk bagepulver

Flødecreme:
½ liter piskefløde
150 g chokolade (knapper)

Pynt:
cocktailbær

Æggene piskes til tykt skum med sukkeret. Heri sigtes de to slags mel og bagepulver. Blandes forsigtigt. Hældes i en velsmurt form evt. raspstrøet hjerteform, der rummer ca. 2 liter. Bages ved 200 grader i den nederste del af ovnen i ca. 35 minutter. Afsvales på rist. Giv kagen en rids på ca. 1 cm hele kanten rundt. Heri lægges en sytråd. Kryds enderne, træk forsigtigt og kagen er delt.

Flødecreme: Piskefløde og chokolade (knapper) koges et par minutter under piskning. Afsvales, evt. i køleskab til dagen efter. Piskes derefter som flødeskum, der lægges mellem og over hele hjertekagen. Pyntes med cocktailbær.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.