Kategorier

Kylling a’la Kristoffer

1 frisk kylling

Marinade:
3 spsk olivenolie
1 spsk dijonsennep
1 spsk soyaolie
4 spsk Heinz ketchup
1 spsk paprika
1 tsk chili krydderi
salt og peber efter behov

Marinade: Man pisker olien, dijon, soya olien samt ketchup sammen, derefter tilsættes krydderierne.

Tips.: Hvis man ønsker at give kyllingen lidt indisk præg tilsætter man også 1 tsk tandoorikrydderi !!!

Kylling: Flå skindet af kyllingen. Når det er gjort klipper man den op i passende stykker alt efter hvordan ønsker den parteret, når det er gjort prikker man huller i stykkerne med en gaffel for at det skal blive lettere for marinaden at trænge ind. Derefter pensler man de enkelte stykker med marinaden, når det er gjort lægger man stykkerne i et fad, hvis der er mere marinade tilbage fordeles resten ud over kyllingen stykkerne som ligger i fadet. Når de har “trukket” i ca. 4 timer er det tid til at tage kyllingen op af marinaden for at pakke dem ind i stanniol, når det er gjort skal kyllingen steges ved 200 grader i 1 time.

Servering: Kyllingen kan med fordel serveres med ris og karrysovs.

Kilde: Kristoffer Fabricius

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>