Kategorier

Kyllingecurry fra Sri Lanka

3-4 personer

1 kylling, vægt ca. 1.200 – 1.400 g
¼-1 tsk. cayennepeber (start med mindstemålet!)
3 tynde skiver frisk ingefær (eller efter smag) fint hakket
1-4 fed hvidløg, fint hakket (brug evt. hvidløgspresse)
3 kardemommefrugter *)
2 hele nelliker *)
1½ cm stykke hel kanel *)
1 2 hele røde eller grønne chilifrugter
2-3 tomater
½-1 spsk eddike (helst brun)
2 tsk paprika
60 – 120 g chalotteløg eller alm. løg, fint hakket
1-1½ tsk salt eller efter smag
1-1½ spsk curry powder (Garam masala)
1/2 tsk bukkehornsfrø
2-3 spsk olie
1 laurbærblad; citrongræs, hvis det kan fås
240 – 360 g kokosmælk **)

*) kan evt. erstattes af ½-1 tsk blandede krydderier af de tre nævnte.
**) fås på dåse, eller kan fremstilles ved at overhælde 250 g kokosmel med kogende vand, lade det trække og derefter trykke vædsken ud af kokosmelet – kun væsken bruges!

Vask kyllingen og skær den ud i passende stykker. Skindet kan fjernes, hvis man ikke holder af at spise det, så trækker kødet lettere smag af krydderierne! Læg kyllingestykkerne i et fad og kom alle de stødte krydderier + salt hen over dem, så de er pænt dækkede. Vend evt. rundt i stykkerne, så krydderierne fordeles over det hele. Eddike og bukkehornsfrø kommes også ned til stykkerne nu. Lad kyllingen trække mindst 15 – 20 min. (jo længere des bedre).

Hak løgene og chilifrugterne. (Hvis man ikke ønsker curry’en for stærk, kan man koge de hele chilifrugter, som har fået et snit i skallen, med kødet og fjerne dem, når retten er færdigkogt.)

Varm olien op i en stegegryde til den er rigtig varm. Kom løg, laurbærblad og evt. chilifrugterne ned i olien, og lad løgene blive gennemsigtige. De må ikke blive brune. Kom tomaterne, der er skåret i småstykker, ned i gryden og rør rundt i blandingen i et par minutter. Kom derefter kyllingestykkerne i, og rør rundt i endnu 5-7 minutter. Derefter tilsættes coconut milk, og kødet simrer til det er mørt (½-¾ t.). Strø lidt extra curry powder og krydderier over retten, hvis det skønnes nødvendigt. Lad retten køle lidt af og tilsæt til sidst lidt citronsaft.

Serveres med løskogte ris, mango- eller rosinchutney og coconut sambol + evt. yoghurt salat. Papadums stegt i en anelse olie på panden kan serveres til som ekstra tilbehør.

Kilde: Jørgen Boe Mikkelsen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>