Kylling, hovedretter 4 personer
1 kylling, 1200 gram
1 æggehvide
1 spsk maizena
2 spsk hønsefedt el olie
3 dl bambusskud (dåse)
Tørrede svampe
1 tsk finthakket ingefær
1 spsk sherry
Salt
Tips: De tørrede svampe kan erstattes af champignons. Hvis man bruger tørrede svampe skal de overhældes med kogende vand og stå i blød i ca 15 minutter. Derefter drypper de af og skæres i strimler. Bruger man friske svampe skæres de bare i skiver.
Kyllingen skæres ud og skæres i strimler, og kyllingestykkerne vendes i æggehvide, og derefter maizena. Imens varmes fedtet/olien i en stegepande, og kyllingestykkerne røres og steges i ½ til 1 minut til de er helt hvide. Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme. Rør og steg svampe, bambus og ingefær ½ minut. Tilsæt kyllingekødet, sherry og en anelse salt. Alt efter smag. Rør rundt og lad det simre et minut.
Server f.eks. med kogte naturris
NB: Køb en ordentlig kylling til denne ret