Kategorier

Kyllinge suppe

Portioner: 4

1 Kylling (1200 g)
10 Hele peberkorn
1 Porre
Salt
3 Store gulerødder
Kød og melboller
2 Laurbærblade

Kog kyllingen med toppen af porren den grønne del godt skyllet), 1 gulerod (skrællet og skåret i mindre stykker) (evt noget selleri med det bryder jeg mig ikke selv om) peberkorn, laurbærblade og salt. Kogetid ca. 45 min ikke for kraftigt. Se om kyllingen er mør ved at trække i vingespidsen. Hvis den falder af uden modstand er kyllingen ok. Del porren på langs og skyl den grundigt. Skær den i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver eller strimler. Tilbered evt andre grøntsager såsom selleri, kinaradisse, persillerod, chilli (ikke af den alt for stærke type), peberrod, persille og mange andre (her udeladt da indkøb af alle disse forskellige grøntsager vil gøre suppen ret dyr men har man dem liggende eller er man ligeglad så gør de alle elle hver i sær suppen bedre). Tag kyllingen op af suppen og si grøntsager mm fra (disse skal ikke bruges mere). Varm suppen op til kogning og tilsæt grøntsager. Hvis du spiser suppen som hovedret kan du tilsætte lidt nudler (helst kinesiske “eggnoodels”). Kog suppe i ca 10 minutter. Tilsæt kød og melboller. Vent indtil suppen koger igen og tag suppen af straks. Suppen må ikke koge rigtigt med melboller i da disse vil svulme op. Server straks med brød til. Kyllingen kan evt. spises efter suppe, f.eks. med peberodsovs og kartoffelmos. Eller den kan spises næste dag som kylling i karry.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.