Kategorier

PANERET KYLLING / KALKUN

Der anvendes : Opskrift til 4 personer

700 – 800 gram kylling/kalkunkød
2-3 æg
2 forårsløg
1 Gulerod
1 løg
1 rød og grøn peber
100 gram champignon
6 spsk. soja sauce
2-3 spsk. maizenamel
2-3 dl. hvedemel til panering
6 spsk. honning
6 spsk. god vineddike
Olie til stegning

Til Marinade :
½ – 3/4 dl. sojasauce
2-3 tsk. ingefærpulver
2 fed hvidløg, finthakket

Fremgangsmåde :
Skær kødet ud i små stykker på ca. 3 cm. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og mariner kødet heri mindst 1 time.

Tag kødstykkerne op af marinaden og drys maizenamel over dem. Vend kødstykkerne i pisket æg, og derefter i mel. Frituresteg kødstykkerne i olie. Det er nemmest at både vende små portioner i æg/mel og derefter friturestege mindre portioner. Kødet kan holdes varmt i en ovn ved 150 grader, dækket med stanniol.

Skær gulerod, løg, rød og grøn peber og champignon ud i små tern. Forårsløg eller porrer skære ud i fine strimler.

Steg grønsagerne i lidt olie, hæld olien fra. Tilsæt herefter soja, honning og eddike, og lad grønsagerne stå og simre lidt. Hvis der ønskes mere sauce kan der tilsættes yderlig ligedele eddike, soja og honning.

Server kødet og grønsagerne med fx. kinesiske nudler eller ris.

Kommentar :
I steget for kylling/kalkunkød kan der også anvendes svinekød, oksekød eller lammekød. Retten bliver lige god og velsmagende uanset hvilket kød der vælges – det kan vælges efter temperament.

Grønsagerne kan også varieres alt efter hvilke grønsager årstiden byder på. Blot man sørger for at grønsagerne smagsmæssigt passer til hinanden.

Ingefæren er vigtig i denne ret – hvis det er muligt kan der i stedet anvendes frisk revet ingefær.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>