Kategorier

Bouillabaise

Bld. fisk som f.eks. tunger, rødspætte, ål, hvilling, stenbider, pigvar
Skaldyr: hummer, muslinger, jomfruhummer

I alt ca. 1500 g

2 porrer
2 løg
1 fed hvidløg
3 tomater
2 gulerødder
evt. fennikel
1 dl olivenolie
1 dl hvidvin
timian
persille
laurbærblad
citron- og appelsinskal
safran
salt, peber
1/4 piske
4 skiver franskbrød
100 g smør

Kødet skæres fra benene, ben og finner koges med urterne, der først er svitset i olie. Fiskekødet skæres i passende stykker (2x2cm) og dampes i hvidvin. Suppen sigtes og jævnes med piskefløde, smages til og hældes over fisken med urterne, drysses med hakket persille.

Servering: Serveres med ristet brød crûbtons: Franskbrød i små tern ristet i smør med knust hvidløg.

Kilde: Lars Bo Christiansen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.