Kategorier

Kartoffelsnitter med ost

(6-8 personer)

kartoffelkage – dagen før
2 kg melede kartofler
10 finthk. chalotteløg
75 g dulle
1 tsk revet muskatnød
2 tsk groft salt
friskkværnet peber

kartoffelsnitter
100 g reven ost

Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær dem i tynde skiver. Bland kartoffelskiver, løg, dulle og krydderier i en skål. Pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm). Bank formen let mod køkkenbordet.
Bag kartoffelkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen i 1 time og 15 min ved 200º.
Lad den køle lidt af – Lad den blive i formen. Stilles tildækket i køleskabet til næste dag.
Fjern formen fra kartoffelkagen og skær i 24 “lagkagesnit”. Læg dem på siden på plader med bagepapir. Gratiner midt i ovnen ved 250º. Tag dem ud efter 12 min. og drys osten på og gratinér færdig ca. 5 min.
Godt tilbehør til stegt kød, f.eks. helstegt oksefilet, oksemørbradbøffer eller hakkebøffer.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.