Kategorier

Kartoffelpaté

600 g mellemstore kartofler i tynde skiver
2 æg
75 g reven ost
1½ dl fløde
1 dl hk. friske krydderurter f.eks. persille, oregano og purløg
1-2 fed hk. hvidløg
1 tsk salt
peber

Bland æg, fløde, krydderurter, ost og hvidløg i en skål. Kom kartoffelskiverne i og vend rundt.
Smør en form på 1 L med smeltet dulle og læg bagepapir i. Tag kartoffelskiverne op af æggemassen og læg dem i formen, lagvis og tæt. Hæld æggemassen over og fold bagepapiret hen over.
Sæt fadet i kold ovn og bag ca. 1 time ved 200º.
Afkøl patéen ca. 15 min. inden den forsigtigt vendes ud. Patéen kan serveres varm eller kold.
Sprængt, kogt kød i tynde skiver, skinke eller hamburgerryg passer godt til.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>