Kategorier

Kanellagkage

100 g smør
100 g sukker
1 æg
120 g hvedemel
1 knivspids hjortetaksalt
2 tsk kanel
Fyld:
½ l piskefløde

Pynt:
50 g overtrækschokolade
50 g mandler

Rør smør og sukker let og smidigt. Rør ægget i og rør dejen godt. Bland mel med hjortetaksalt og kanel, sigt det i og rør dejen let sammen. Læg bagepapir på pladen tegn to cirkler efter en kagetallerken, ca 20 cm i diameter. Læg lidt dej på hver og bred den ud (der er 5 bunde af portionen). Beregn plads mellem bundene, da dejen flyder lidt ud. Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 5-6 min.De bagte bunde løsnes forsigtigt og lægges på rist til afkølning.Derefter bages resten af dejen på sammen måde. Opbevares i kagedåse. Kort før severingen overtrækkes den ene bund med smel-tet chokolade. Skolede og smuttede mandler fordeles på. Fløden piskes og bundene lægges sammen med flødeskum. Chokoladebunden lægges øverst.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.