Kategorier

Kartoffelkage

Sukkerbrødsdej:
250 g sukker
6 æggeblommer
2 tsk reven citronskal
2 spsk citronsaft
100 g mandler
250 g kogt kolde kartoffler
6 æggehvider

Glasur:
200 g flormelis
2 spsk citronsaft
evt lidt varmt vand

Chokoladeglasur:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 spsk flormelis
6 tsk vanillesukker
20 g smør el. margarine

Pisk sukker, æggeblommer, reven citronskal og saft let og skummende. Hak de smuttede mandler og riv kartofflerne og rør det hele i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fyld dejen i en smurt springform. Glat overfladen med dejskraber. Bag straks kagen i forvarmet ovn på nederste rille ved 200 grader i ca 30 min. Lad kagen afkøle, før den tages ud af formen. Sigt flormelis i en skål, tilsæt citronsaft og evt. kogende vand og rør det til en tykflydende glasur. Overtræk straks den kolde kage med glasuren, også kanten, eller med chokoladeglasur. Til chokoladeglasuren skæres chokoladen i små stykker og smeltes over vandbad. De øvrige ingredienser røres i. Glasuren hældes varm over kagen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.