Kategorier

Yndlingslagkage

Cakes, lagkager 12 personer

Bunde:
4 æg
250 g sukker
1½ dl kartoffelmel
1½ dl mel
1 tsk hjortetaksalt

Fyld:
2½ dl piskefløde
1 dl hindbærmarmelade
Likør

Pynt:
2 dl piskefløde
Friske hindbær

Bunde: Del æggene og pisk æggehviderne meget stive. Bland forsigtigt sukkeret i. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Bland to slags mel og hjortetaksalt og sigt det i. Fordel dejen i 3-4 velsmurte forme og bag bundene 10-15 min, til de slipper kanten. Lad bundene blive kolde.

Fyld: Pisk fløden til skum og bland det forsigtigt med hindbærmarmelade. Stænk bundene med likør. Fordel fyldet mellem bundene. Pynt: pisk fløden til pynten stiv og fordel flødeskummet over den øverste bund. Pynt med friske bær. Kagen bliver ekstra lækker, hvis den trækker et par timer.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>