Kategorier

Kålpakker …la Brian

Tilbehør, tips

4 kålblade (iceberg eller lign.)
ærter
rejer
tomat
smør
salt
peber
Man tager kålbladene, og fjerne den tykke del af stilken ved at lave et v-formet snit.

Man steger ærter, rejer og tomat let i en pande med smør, og smager til med salt og peber. Efter som det skal i ovnen, må de heller få for lidt end for meget.

Man stiller det hele til afkøling, det er bedst koldt, men kan dog også bruges med det samme.

Kålbladene blaceres i lidt kogende vand, i ca. 2 min.

Kålbladene ligger ned på et bord, og flydes med ærter, rejer og tomat blandningen. Man tager nu og folder kålbladet sammen så det danner en “pakke”. Denne pakke puttes ind i en viskestykke, således man holder selve pakken (igennem viskestykket) i den ene hånd, mens man snurer viskestykket stramt sammen med den anden hånd. Dette presser alt den overskydene væde ud af “pakken”, samtidig får presset pakken til at holde sammen.

Pakkerne ligger ned på et ildfast fad, med “åbningen” nedad, efterhånden som de har været igennem viskestykket.

Det hele stilles i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.

Kan bruges som tilbehør til næsten hvad som helst.

Ide: Ready, Steady, Cook. BBC Prime.

Kilde: Kim Lykkegaard 18-04-1997

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.