Kategorier

Indiske ris med ærter

Tilbehør, ris, indisk 4 personer

1 tsk hel spidskommen
4 hele nelliker
1 kanelstang (2-5 cm)
½ tsk stødt kardemomme
1 finthakket løg
2 spsk olie
150 g ærter, svarer ca. til 650 g ærter med bælg
3 dl basmati ris
1 tsk salt
5 dl vand

Tilbehør:
f.eks. stegt kød eller fisk, samt et fyldigt bondebrød

Krydderierne blandes i en lille skål. Ærterne bælges. Olien opvarmes i en tykbundet gryde ved middelstærk varme. Krydderierne svitses et øjeblik, det hakkede løg tilsættes og svitses med til det får lidt farve. Ærter, ris og salat tilsættes og svitses i et par min. Vand hældes ved og bringes i kog, varmen dæmpes. Retten simrer under tætsluttede låg ved svag varme i 10 min. og trækker 10 min.

Tilberedningstid: ½ time heraf arbejdstid: 15 min

Energi pr. pers. (uden tilbehør): 1370 kilojoule (330 kcal)

Energifordeling: Protein 9% – 7 g kulhydrat 69% – 56 g fedt 22% – 8 g

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.