Kategorier

Kogte, krydrede bønner (Frijoles de olla)

Vegetables, Mexikansk, Salads – Personer: 4

500 g pinto-bønner
5 store fed hvidløg
2 store hakkede løg
2 spsk chilisauce
2 oksebouillonterninger
2 spsk svinefedt eller olie
1 tsk salt

Skyld bønner meget grundigt i flere hold vand og fjern evt. misfarvede. Sæt dem i blød i mindst 5 timer, helst natten over. Skyl dem igen, læg dem i en gryde med rigeligt koldt vand og bring dem i kog. Lad dem koge livligt i et kvarter og hæld så kogevandet fra. Skyl dem for sidste gang, vask gryden og læg bønnerne i igen sammen med hvidløgsfeddene, som du har skåret midt over, og det hakkede løg. Hæld vand på, så det dækker godt, tilsæt chilisauce og bring gryden i kog. Opløs bouillonterningerne i suppen, rør fedtet i og smag til med salt. Kog bønnerne uden låg i ½ time. eller til de er møre. Rør i dem en gang i mellem og sørg for, at de hele tiden er dækket af vand. Tag hvidløgsfeddene op inden servering.

OBS! Når du koger pinto-bønner, er det vigtigt, at du overholder reglen om at skifte kogevandet, når bønnerne har kogt i et kvarter. Pinto-bønner indeholder visse skadelige stoffer, der imidlertid nedbrydes fuldstændigt ved et kvarter kogning.

Kilde: Christian Phillip, 27 Jan 94

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.