125 g sukker
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
2 æg
1 tsk vanillesukker
175 g dadler uden sten
125 g blandede nødder
5 spsk sherry
125 g flormelis
Til pynt:
røde cocktailbær
Angelica
Desuden:
2½ dl piskefløde
Rør sukker, mel, bagepulver æggeblommer og vanillesukker til en tyk æggesnaps.
Hak dadler og nødder fint, gerne sammen, og rør dem i dejen.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i. Hæld dejen op i en smurt springform (ca 23 cm i diameter) og bag kagen i en varm ovn ved 180 grader i 30 min, til den slipper formen i kanten. Tag kagen ud af ovnen og dryp 4 spsk sherry over den. Lad den helt af. Rør flormelis med 1 spsk sherry og så meget varmt vand, at det bliver til en ret tynd glasur. Vend kagen ud på et fad og hæld glasuren over. Den behøver ikke at dække kagen helt, men skal løbe ned af siderne. Pynt med bær og angelicastykker. Kagen serveres med flødeskum til, som dessert eller til kaffe.
Råd: Angelica fås i specialforretninger