Kategorier

Fruit cake

175 g smør
175 g farin
250 g hvedemel
2 tsk krydderibagepulver
3 æg
250 g rosiner
150 g røde cocktailbær
3 spsk syltet ingefær
3 spsk sherry, rom eller whisky
25 g angelica eller grønne cocktailbær
50 g valnødder
1 lille glas æblegelé

Desuden:
25 g smør
rasp

Smør en springform grundigt med smør og drys den med rasp. Hæld rosiner i en skål. Øs sherry, rom eller whisky over. Lad det stå og trække. Rør i det af og til. Hak 100 g af de røde cocktailbær groft, gem resten til pynt. Rør smør og sukker, til det er blødt og luftigt. Sigt mel og bagepulver. Rør det i smørret skiftevis med æggene. Rør rosiner, hakkedecocktailbær og hakket ingefær i dejen. Dejen skal være temmelig tung, man kan evt. tilsætte en anelse vand. Kom dejen i springformen. Læg angelica (skåret i strimler), de røde cocktailbær og halve valnødder i cirkler ovenpå kagen. Stil formen i en varm ovn ved 160 grader i 1 time. Sænk varmen til 150 grader og lad kagen bage endnu 2 timer. Prøv med en kødpind, om den er gennembagt. Lad den køle af i formen 5 minutter og vand den derefter ud på en bagerist – den pyntede side opad. Varm æblegelé i en lille kasserolle. Lad den køle af. Når den er ved at stivne, hældes den over kagen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>