Kategorier

Janssons fristelse

Tid: Ca. 1 1/2 time, heraf 1 time i ovnen.

(4-6 personer)

1/4 kg løg
3/4 kg kartofler
1-2 ds. ansjosfileter
hvid peber
2-3 dl piskefløde
rasp
smør eller margarine

Løgene hakkes og kartoflerne skæres i fine strimler.

Lagen sies fra ansjoserne.

Først lægges et lag kartoffelstrimler i et smurt ovnfast fad.

Derefter lægges et lag løg.

Derefter et lag ansjosgileter, som drysses med peber.

Fortsæt til fadet er fyldt og slut med kartoffelstrimler.

Der hældes piskefløde i fadet, til den skimtes imellem kartoflerne.

Drys med rasp og læg smørklatter over.

Sæt retten i en 225 grader varm ovn i ca. 1 time – eller til
kartoflerne er møre og overfladen er gylden. Serveres med groft rugbrød.

TIPS:
Der kan også bruges hele ansjoser, man må blot selv skære fileterne fra.

FRYSNING: Kartoffelretter er ikke egnet til frysning.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>