Tid: Ca. 1 1/2 time, heraf 1 time i ovnen.
(4-6 personer)
1/4 kg løg
3/4 kg kartofler
1-2 ds. ansjosfileter
hvid peber
2-3 dl piskefløde
rasp
smør eller margarine
Løgene hakkes og kartoflerne skæres i fine strimler.
Lagen sies fra ansjoserne.
Først lægges et lag kartoffelstrimler i et smurt ovnfast fad.
Derefter lægges et lag løg.
Derefter et lag ansjosgileter, som drysses med peber.
Fortsæt til fadet er fyldt og slut med kartoffelstrimler.
Der hældes piskefløde i fadet, til den skimtes imellem kartoflerne.
Drys med rasp og læg smørklatter over.
Sæt retten i en 225 grader varm ovn i ca. 1 time – eller til
kartoflerne er møre og overfladen er gylden. Serveres med groft rugbrød.
TIPS:
Der kan også bruges hele ansjoser, man må blot selv skære fileterne fra.
FRYSNING: Kartoffelretter er ikke egnet til frysning.