Kategorier

Hush puppies – friturestegte majsboller

Friture – Personer: 20

200 g Majsmel
75 g Hvedemel
2 tsk Bagepulver
½ tsk Salt
1 Æg, godt pisket
2 dl Mælk
1 lille Løg, fintsnittet
Fedt eller olie til stegning

Der fortælles flere historier om, hvordan navnet Hush Puppies er opstået. I én fortælling fra Sydstaterne er det jægerne, der har brugt disse majsbrød for at få jagthundene til at tie stille ved at smide brødene til hundene med ordene “hush, puppy” – stille, hvalp. En anden historie forklarer, at fiskere traditionelt har stegt Hush Puppies sammen med deres fiskefangst, og at også de brugte brødene til at få gjort de sultne hunde tavse.

Sigt majsmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen. Bland æg, mælk og løg i en skål og bland de våde og de tørre ingredienser. Dejen formes til aflange “frikadeller”, som steges i varm olie eller fedt i ca 1 minut, til de er sprøde og gyldne. Tages op med en hulske og drypper af på fedtsugende papir. Serveres varme, og er velegnede som tilbehør til f.eks. fiskeretter.

Hush Puppies i mini-størrelse er også lækre serveret til drinks.

Kilde: Stine Hansen, 05 Oct 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.