Kategorier

Hummus

Pålæg, tilbehør, dip, vegetar 6 personer

225 g kikærter
2 x hvidløgsfed
2 x citroner
Salt og peber
Paprika til pynt
Vand
3 spsk olie (gerne olivenolie)
4 spsk yoghurt naturel
Hakket persille til pynt

Kikærterne skal udblødes i mindst 12 timer. Hæld vandet fra, og skyld kikærterne godt. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt hvidløgne og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad ærterne simre under låg i 30-60 min. Tilsæt mere vand hvis det bliver for tørt. Hæld olie, saft af critronerne og yoghurt i blenderen og tilsæt halvdelen af kikærterne, hvæden og hvidløgne. Purér til massen er jævn. Tilsæt efterhånden alle kikærterne og mere vand, hvis det er nøvendigt, indtil alt er pureret.

Samg til med salt og peber, og evt. Lidt mere citronsaft. Hæld humusen op i en skål og pynt med hakket persiller og paprika og servér den med fuldkornsbrød eller toast melba.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.