Kategorier

Hummus bi Tahina

Tilbehør, Mellemøsten, Forretter

125 g kikærter
2 spsk tahin
½ citron, saften af
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, presset
salt
½ tsk gurkemeje
½ bundt persille

Pynt:
olivenolie
stærk chilisauce/-pasta

Dagen før brug sættes kikærterne i blød i rigeligt vand, de skal udblødes mindst 12 timer. Herefter koges de uden salt ca. en time til de er meget møre. De blendes med de øvrige ingredienser og en anelse af kogevandet, til det har konsistens som salve. Tilsæt mere vand efter behov. Der skal smages godt til med salt, ellers bliver smagen for flad. Pyntes med lidt olivenolie og lidt stærk chilipasta eller -sauce.

Kilde: Stine Hansen, 08 Jul 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>