Kategorier

Havtaske dampet i vin fra Alsace

Havtaske dampet i vin fra Alsace med sprød garniture og 2 saucer: Foie gras samt reduktion af appelsin og vanille.

2 stk havtaskemedaillonner á 80 g
saften fra 3 appelsiner
½ stang vanille
20 g sukker
1 dl lys hønsefond
1 dl hvidvin (Alsace)
1 dl piskefløde
50 g Foie gras – cru
10 franske trompetsvampe
4 sølvbedeblade uden stok
en kvart selleri
urter julienne frité
rød basilikum

Damp havtaske medaillonnerne i en lille kasserolle, i en god hvidvin – gerne Alsace. Kog appelsinsaften ind til det halve med sukker og vanille stangen – passeres gennem en fin sigte. Hønsefond, hvidvin samt piskefløde koges ind til en trediedel – den rå foie gras piskes nu ned i saucen, uden at koge. Saucen passeres og bindes tilsidst med lidt pisket fløde. De franske svampe sauteres i brusende smør, krydres med salt og peber. Sellerien skæres i julienne og sauteres på samme måde i smør, dog uden at tage farve. Sølvbedebladene fritéres kort i hed olie og skal derefter trække på fedtsugende papir.

Kilde: Skagen Fiskerestaurant – Laust Nielsen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>