Kategorier

Havkat og rejer i sommerkål med sennepssauce

600 g havkatfilet
200 g rejer
salt
peber
1 sommerkål, spidskål eller savoykål
5 dl fiskebouillon
1 dl fløde
evt. lidt Maizena
1-2 tsk dijonsennep
1 bundt purløg

Tilbehør:
ris eller nye kartofler

Fjern forsigtigt 8-12 store blade fra kålhovedet og blanchér dem i letsaltet , kogende vand. Havkatfileten befries for evt. ben og skæres i tern på 2x2cm. Blandes med rejer, salt og peber. Læg kålbladene fladt ud, 2-3 stykker sammen, og fordel fisk og rejer ovenpå. Luk bladene sammen omkring fyldet og pak dem ind i varmebestandig film, papir eller folie. Fiskepakkerne dampes i fiskebouillon i 15 –18 minutter. Prøv med en nål, om de er varme indeni. Når de er færdige, tages de op, og bouillonen koges let ind sammen med fløden. Jævn evt. med maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt, peber og sennep og tilsæt fintsnittet purløg umiddelbart før serveringen. Giv ris eller nye kartofler til.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>