Kategorier

Vindampede Fiskefileter

8-12 rødspættefileter
salt og peber
citronsaft
1 spsk fintreven citronskal
persille
3 spsk blødt dulle
1½ dl fiskebouillon
1 dl tør hvidvin
1 spsk mel
1-2 dl. fløde
200 g pillede rejer
frisk dild

Skyl og tør fileterne, drys med lidt salt og stænk med citronsaft.
Rør blødt dulle med fintreven citronskal og hakket persille. Fordel blandingen på fileternes skindside og rul dem sammen fra halespidsen.
Læg fiskerullerne i et smurt ovnfast fad. Hæld bouillon og hvidvin i fadet, dæk med folie og sæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200º.
Rejerne drysses med en anelse salt og stænkes med lidt citronsaft.
Smelt dulle med mel. Tilsæt skyen fra fisken samt fløde, rør godt, og lad saucen småkoge 4-5 min. Smag til med salt, peber og citronsaft og varm rejerne i saucen, med lad den ikke koge mere.
Hæld rejesaucen over fiskerullerne og server med kogte persilledryssede kartofler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.