Kategorier

Gratinerede muslinger

Forret, Fisk – Personer: 4

1½ kg friske blåmuslinger

Kogelage:
2 finthakkede skalotteløg
2 kviste persille
2 dl hvidvin
3 dl fiskebouillon eller vand

Til Gratinering:
150 g smør
saft af ½ citron
3 fed finthakket hvidløg
4 spsk finthakket persille
2 spsk finthakket basilikum
1 tsk dijonsennep
salt og peber

Tilbehør:
flütes
citron i både

Skrub muslingerne godt og læg dem i rindende koldt vand i en halv time, så sandet bliver skyldet ud af dem. Kog ingredienserne til kogelagen op og kom muslingerne i. Læg låg på og ryst gryden forsigtigt, og kog til alle muslinger har åbnet sig. Kassér alle ikke åbne muslinger! Tag den ene skaldel fra muslingerne og læg de andre i et ildfast fad. Bland smørret med citron, hvidløg, persille, basilikum, sennep, salt og peber og fordel det over muslingerne. Stil fadet i en forvarmet ovn på 220° i ca. 10 min., og servér straks muslingerne med flütes og citron.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.