Kategorier

Muslinger i basillikumsauce

Skaldyr 4 personer

1 kg blåmuslinger
2 spsk olivenolie
6 fed hvidløg
8 mellemstore solmodne tomater
8 spsk piskefløde
1 pris sukker
2 spsk Kirsch
1 håndfuld friske basilikumblade
2 spsk hakket persille
Cayennepeber
Salt – friskkværnet peber

Børst muslingerne grundigt og skyl dem. Kassér åbne muslinger. Ophed olien på panden. De knuste hvidløg, de flåede og hakkede tomater, piskefløden, salt, peber, cayenne og evt. en pris sukker blandes og koges ind til omkring en tredjedel. Kom muslingerne i. Rør rundt og fisk muslingene op efterhånden som skallerne åbner sig. Pil muslingene ud og hold dem varme. Kassér lukkede muslinger. Kog saucen ind igen. Tilføj evt. Kirsch, smag til og tilføj halvdelen af de hakkede basilikumblade. Kom muslingerne tilbage, varm et par minutter og hæld så retten over i en forvarmet skål, drys med persille og resten af den hakkede basilkum. Giv flüte til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.