Kategorier

Gratinerede muslinger

Skaldyr 4 personer

48 store blåmuslinger
10 fed hvidløg
3/4 dl tør hvidvin
100 g hvedebrød krummer
200 g usaltet smør
1 citron

Rengør muslingerne grundigt og kassér alle, som ikke lukker sig. Kom et par spsk hvidvin i en stor gryde. Når vinen koger, kastes mulingerne i og dræbes under låg. Ryst eller rør rundt et par gange, så alle muslingerne får lige meget varme – ellers bliver nogle halvrå, andre seje. Muslingerne drænes og øverste skal pilles af. Lukkede muslinger kasseres. Bland smørret med de knuste hvidløg. Det er nemmest, når smørret ikke er for koldt. Tilsæt brødkrummen uden skorper. Anbring 1 tsk fuld på hver musling og sæt dem i et ildfast fad nogle minutter under en grill. Servér med citronbåde og flüte. Hvidvin og rosé smager fortrinligt til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 02-03-1996.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.