Kategorier

Græsk bondesalat ( horiatiki salata )

Salat, pasta 4 personer

1 rødsalat hoved
1 iceberg salathoved
2 store tomater skåret i ottendedele
2 agurker – skællet i striber befriet for kerner og skåret i halvmåner
1 grøn peberfrugt i ringe
1 løg i ringe
Groft hakket bredbladet persille
150 g feta
20 sorte oliven – la grecque
Salt – friskkværnet peber
7 spsk olie-edikke dressing- nogle dråber worcestershire sauce

Derssingen skal trække mindst en time. De kolde salatblade skylles, tørres grundigt og skæres i strimler. Salaten blandes og samges til med salt og peber. Lagvis ovenpå lægges tomater, agurker, peberringe, løg, feta og oliven. Er der varmt, kan hvert lag få et drys salt. Hæld dressingen over og servér med Retsina vin og sigtebrød.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 02-01-1996.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.