Salat 4 personer
6 solmodne tomater
1 fed hvidløg ( halveret )
1 lille agurk ( skrællet )
150 g udblødte hestebønner
2 små grønne peberfrugter i ringe
4 forårsløg i ringe
2 hårdkogte æg
8 ansjosfileter
24 sorte oliven
Dressing:
4 basilikumblade i småstykker
4 spsk olivenolie
Salt – peber
Udblød bønnerne et døgn i forvejen. Gnub salatskålens inderside grundigt med hvidløget. Skær tomaterne i kvarter og dræn dem – evt. salte dem let. Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Fjern peberfrugternes stilk og frugtstol, og skær dem i ringe. Skær forårsløgene i ringe. Dup ansjosfileterne for lage. Arrangér ingredienserne lagvis. Slut af med de halverede æg og ansjoserne i korsform. Drys oliven over. Hæld dressingen over og servér salaten kold med flütes og rosévin.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 02-01-1996.