Kategorier

Grønskåls- og lakseroulade

grc3b8nskals_og_lakseroulade

 

 

 

 

 

 

500 g  økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål 
75 g  flødeost naturel 
400 g  skiveskåret røget laks 
75 g  1% kvark 
Salt 
Peber 

Fremgangsmåde:
Lakseskiverne lægges på et stykke husholdningsfilm i to rækker, der overlapper hinanden.
Flødeost og kvark blandes og smøres i et tyndt lag ud over laksen. Grønkålen dampes under låg i en gryde med vand i bunden – ca. 10 min., tilsæt lidt salt. Efter afkøling fordeles grønkålen ud over laksen.
Krydr med salt og peber. Det hele rulles sammen til en roulade. Kom husholdningsfilmen rundt om rouladen, for at holde sammen på den. Pak rouladen yderligere ind og stil den i køleskabet til den skal serveres. Det er en fordel, at tilberede rouladen dagen inden den skal serveres.

Serveringsforslag:
Grønkåls- og lakserouladen serveres skåret i skiver og pænt arrangeret med flûtes, revet peberrod og tomat som pynt. Grønkåls- og lakserouladen kan serveres enten som forret eller som frokostret med salat.
Til pynt kan desuden anvendes dild, skiver af æg samt salatblade.

Portionsfakta og energifordeling i procenter
Grønkåls- og lakseroulade til én person samt 2 skvier flûte(50 g), tomat og revet peberrod til pynt.
Energifordeling pr. 100 gr Uden tilbehør Med tilbehør
kJ / kcal: - 2.187/521
Protein: 40 % 24 %
Kulhydrat: 11 % 47 %
Fedt: 49 % 29 %

 

Opskriften er sponsoreret af Sønderjydsk Kål

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.