Kategorier

Risengrøn

risengrc3b8n

 

 

 

 

4 personer 

500 g  økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål 
1 pose  (125 g) kogte løse ris 
1 stk  finthakket rød chili 
2 dl  væde fra risene / skummetmælk 
2 tsk  salt

Fremgangsmåde:
Risen koger som anvist på pakningen. Den optøede grønkål varmes enten i væden fra den kogte ris eller i skummetmælk, bland chili og ris i grønkålsmassen. Tilsæt salt og evt. lidt mere væde, så massen bliver mere lind.

Serveringsforslag:

Hovedret:
Risengrøn med fiskefrikadeller, rugbrød, rødbeder og let remoulade. Eller prøv wok-gryde bestående af kalkun strimler, svitsede løg, champignon og tomater.

Frokostret/forret:
Risengrøn med f.eks. små frikadeller/bøf eller stegt fisk samt lyst brød.

Vegetarret:
Risengrøn med små kogte blomkålsbuketter, bønner og rugbrød/baguettes.

Portionsfakta og energifordeling i procenter
Risengrøn til èn person samt 2 fiskefrikadeller (ca. 150 g), 3 skiver rødbede, 1 skive groft rugbrød og 1 spsk. let remoulade.
Energifordeling pr. 100 gr Uden tilbehør Med tilbehør
kJ / kcal: - 2.215/528
Protein: 20 % 18 %
Kulhydrat: 71 % 57 %
Fedt: 9 % 25 %

 

 Opskriften er sponsoreret af Sønderjydsk Kål

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.