Kategorier

Zambiansk grønlangkål

5 personer 

500 g  økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål 
1  hakket stort løg 
1-2  finthakkede små stærke chili, evt. tørret chili 
5  friske tomater 
1 dl  saltede, groft hakkede jordnødder 
Rapsolie til stegning 

Fremgangsmåde:
Løget klares i rapsolie i en tykbundet jerngryde. Chili og grønkålen tilsættes og varmes godt igennem. Tomaterne skæres i både og blandes i. Jordnødderne, som er med til at jævne retten, tilsættes i passende mængde. Hvis der anvendes usaltede jordnødder smages retten til med salt. Denne ret skal smages til efter behag, hvad både chili og jordnødder angår.

Serveringsforslag:
Zambiansk grønlangkål med kartofler og ærter samt stegt kød f.eks. kylling, frikadeller eller koteletter.  

Portionsfakta og energifordeling i procenter
Zambiansk grønlangkål til én person samt 150 g stegt kyllingebryst, 3 kogte kartofler og 100 g ærter.
Energifordeling pr. 100 gr Uden tilbehør Med tilbehør
kJ / kcal: - 2,730/650
Protein: 15 % 29 %
Kulhydrat: 32 % 41 %
Fedt: 53 % 30 %

 

Opskriften er sponsoreret af Sønderjydsk Kål

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.