5 personer
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 hakket stort løg
1-2 finthakkede små stærke chili, evt. tørret chili
5 friske tomater
1 dl saltede, groft hakkede jordnødder
Rapsolie til stegning
Fremgangsmåde:
Løget klares i rapsolie i en tykbundet jerngryde. Chili og grønkålen tilsættes og varmes godt igennem. Tomaterne skæres i både og blandes i. Jordnødderne, som er med til at jævne retten, tilsættes i passende mængde. Hvis der anvendes usaltede jordnødder smages retten til med salt. Denne ret skal smages til efter behag, hvad både chili og jordnødder angår.
Serveringsforslag:
Zambiansk grønlangkål med kartofler og ærter samt stegt kød f.eks. kylling, frikadeller eller koteletter.
Portionsfakta og energifordeling i procenter | ||
Zambiansk grønlangkål til én person samt 150 g stegt kyllingebryst, 3 kogte kartofler og 100 g ærter. | ||
Energifordeling pr. 100 gr | Uden tilbehør | Med tilbehør |
kJ / kcal: | - | 2,730/650 |
Protein: | 15 % | 29 % |
Kulhydrat: | 32 % | 41 % |
Fedt: | 53 % | 30 % |
Opskriften er sponsoreret af Sønderjydsk Kål