Kategorier

Ester Jegind´s Boller

Ca. 15-20 stk.

Bollerne egner sig glimrende til frysning op til 3-4 måneder. Opskriften stammer helt tilbage fra min mormor.

25 g gær
2 dl lun mælk
100 g smør
1 æg
2 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 400 g mel

Til pensling:
1 æg

Lun mælken, rør gæren ud i mælken, kom de øvrige ingredienser i (dog kun ca. 3/4 mængde mel) samtidig og arbejd dejen godt igennem med en træske, til den er blank og glat. Drys rigeligt mel over og sæt dejen til hævning et lunt sted med et viske stykke over, til den fylder det dobbelte. Arbejd så dejen igennem igen evt med lidt mere mel. Form den linde-lette dej med godt melede hænder til boller, der efter hånden sættes på en smurt plade. De efter hæves ca.10 min. Pensles forsigtigt med æg og bages ved god varme ca.210-225.grader i ca.15 min.

Bollerne kan bages med fyld af hakkede syltet appelsinskal og små rosiner. Desuden kan der kommes ½ tsk kanel og ½ tsk muskat i dejen, og det hvide sukker erstattes da med lyst farin.

Servering: Smager bedst lune med smør. Er de frosne tøes de op ved stuetemperatur og lunes i ovnen, før de spises. (Smager lige så godt som nybagte).

Kilde: Benny Jakobsen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.