Kategorier

Gazpacho

Der anvendes : Til 4 personer

800 gram fuldmodne tomater
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 lille agurk
2 spsk. olivenolie
1 spsk. vineddike
½ liter vand
salt og peber
knust is
 
Fremgangsmåde :
1 : Dyp tomaterne i kogende vand og flå dem. Pil løg og hvidløg. Flæk peberfrugten, fjern kærnerne og skyl den. Skræl agurken, flæk den og skrab kærnerne ud.

2 : Skær disse grønsager i meget små stykker og kom dem efterhånden i en skål. Drys med salt og peber fra kværn og tilsæt ½ liter koldt vand.

3 : Kom det i en blender og tilsæt olie og vineddike. Lad blenderen køre et øjeblik og hæld suppen i en terrinen. Sæt suppen i køleskabet i 3-4 timer.

4 : Inden servering knuses isen (ca. 12 isterninger) groft. Kom den knuste is i suppen.

Server suppen med brød til.

TIP : Denne suppe, der skal spises meget kold, skal tilberedes mindst 4 timer før den skal serveres.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.