Kategorier

Gazpacho

2 røde peberfrugter
6 modne tomater
1 bundt purløg eller persille
1 L kraftig grønsagsbouillon
2 spsk olivenolie
½ dl citronsaft
½ agurk
1 løg
1 stilk blegselleri
1 fed hvidløg
1 tsk salt
peber

Dyp tomaterne i kogende vand et øjeblik og træk skindet af den. Skyl peberfrugterne og skær dem en gang over og fjern kernerne. Skyl purløg eller persille.
Kom tomater, rød peber og purløg eller persille i en blender eller hak det meget fint. Kom det hele i en suppeterrin og tilsæt kold bouillon, olie og citronsaft.

Skræl agurken og hak det fint. Hak også løg og blegselleri og bland det hele i suppen. Smag suppen til med hvidløg, salt og peber.

Lad suppen stå i køleskabet et par timer inden servering.

Serveres med lune flute til eller ristede brødterninger i suppen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.