Kategorier

Mandelbomber (ca. 40 stk.)

Ingredienser:
400 gr. mel
200 gr. smør
150 gr. sukker
8 bitre mandler
15 søde mandler
2 tsk. hjortetaksalt
2 dl. mælk
Til pensling: 1 æg, str. S

Pynt:
10 mandler
2-3 spsk. thesukker
 

Fremgangsmåde:
Rør smørret bødt sammen med sukkeret.

Tilsæt de skoldede, smuttede og grofthakkede mandler (Skoldes evt. i microovn med lidt vand ved).

Bland hjortetaksalt med melet og rør det skiftevis i smørmassen med mælken.

Saml dejen og arbejd den grundigt igennem på et melbestøvet bord.

Lad dejen hvile koldt i min. ½ time.

Del den i 2 portioner og rul den ud i 2 pølser.
Skær dem i ca. 40 lige store stykker og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og thesukker.

Bag dem ved jævn varme -ca. 180° C.- i ca. 10 min. Afkøles på bagerist

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.