Kategorier

Frugt med portvinscreme

12 personer

ca. 3 kg frisk frugt
3 blade husblas
4 æggeblommer
85 g sukker
½ liter sødmælk
1 spsk maizena
1 dl hvid portvin eller lys druesaft
4-5 dl piskefløde

Vælg lidt eksotisk frugt efter hvad, der er at få. Her er der smalle skiver ananas, løsnet fra skallen, skrællede kiwi i skiver, store jordbær i skiver, halve passionsfrugter, kirsebær og litchies, hvor halvdelen af skalen pilles af. Frugten kan anrettes på fad eller asietter.

Læg husblas 5 minutter i koldt vand. Pisk æggeblommer i en kasserolle med sukker og rør mælk og maizena i. Varm op og rør til cremen småkoger, tag den fra varmen og rør afdryppet husblas og portvin eller lys frugtsaft i. Vend pisket fløde i cremen , når den er helt kold.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>