Kategorier

Frugttærte A’la Pauli

Dej:
4 dl hvedemel
150 g smør
1 spsk fløde
1 spsk vand

Vanillecreme:
3 dl piskefløde
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk maizenamel
1 tsk vanillesukker

Gelé:
3 blade husblas
1 dl hvidvin
1 dl vand
1 spsk sukker

Garnering:
frugt og bær, f.eks. hindbær, vindruer, jordbær, kiwi, ananas, ferskner eller mandarinbåde

Hak mel og fedtstof sammen til en grynet masse. Tilsæt fløde og vand og arbejd dejen sammen. Lad dejen hvile koldt, mens du laver vanillecremen. Bland fløde, æg, sukker og maizenamel i en tykbundet kasserolle. Lad cremen simre, til den bliver tyk. Smag til med vanillesukker og lad cremen blive kold. Skyl og rens bærrene. Skær frugten i skiver eller skær dem i både. Beklæd en pieform med løs bund med dejen. Bag piebunden ved 175 grader på midterste rille i ca 10 min. Bunden skal være lysebrun. Læg husblasen i koldt vand i 10 min. Kram bladene. Giv vin, vand og sukker et opkog og lad husblasen smelte i blandingen. Lad geléen blive kold. Bred vanillecremen over piebunden. Læg bær og frugt i et flot mønster ovenpå cremen. Fordel geléen over frugten og stil tærten koldt til geléen er stivnet.

Tips: I stedet for selv at lave vanillecremen, kan du anvende et pulver.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.