Kategorier

Frokostsalat

Her er en opskrift på en salat, der er god til en frokost i weekenden.

En god håndfuld plukket rucolla-salat
Lidt fintstrimlet rødkål
10 champignoner
En god håndfuld plukket iceberg-salat
1-2 tomater (evt cherrytomater)
2 jordskokker
En håndfuld andet salat (f.eks. frisé, hovedsalat osv)
150-200 g kalkunkød i strimler
balsamicoeddike

Dressing:
lidt honning (ca ½ tsk)
lidt dijonsennep (ca ½ tsk)
balsamicoeddike (ca 1/4-½ dl)
salt og peber
appelsinjuice (1/4 – ½ dl)
2-3 fed hvidløg
basilikum

Tilbehør:
Brød

Honningen varmes i mikroovnen indtil den er tyndtflydende men ikke så meget, at den er kogende. Honningen afkøles et par min. De øvrige ingredienser til dressingen tilsættes, og det hele blendes med en stavblender. Kalkunkødet marineres i balsamicoeddike et par timer i køleskabet. Et ovnfast fad beklædes med bagepapir. Kalkunstrimlerne lægges i fadet i et lag. Kødstykkerne må ikke røre hinanden. Drys med salt og friskkværnet peber. Kødet steges i ovnen i 20- 30 minutter ved 200 grader ..indtil det er brunt. Salat og kål blandes godt i en skål sammen med 4 spsk dressing. Trækker 1-2 timer. Salaten anrettes på 2 tallerkener. Tomaten skæres i meget tynde både. Champignonerne skæres i kvarte. Lav en cirkel i kanten af salaten med skiftevis tomatbåde og svampe. Resten af svampene ligges på midten. Jordskokkerne skrælles og skæres i tynde strimler. Jordskokkestrimlerne drysses med let hånd over salatanretningen. 1 tsk dressing dryppes over hver anretning. Til sidst kommes det lune kalkunkød på. Det lægges i midten af anretningen. Jeg ved godt, at målene er lidt upræcise. Så sjus dig lidt frem.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.