Kategorier

Gratineret julesalat

Forret, salat, frokost, tilbehør

4 hoveder julesalat
5 dl sødmælk
60 g smør
40 g hvedemel
100 g reven svendbo
Muskatnød
8 skiver kogt skinke, ikke for store
Salt og peber
Smør

evt. rasp eller reven grana/parmesan til at komme på toppen
Blanchér julesalaten i vand med lidt salt. Del den i to. Skær stokken ud. Vikl en skive skinke om hver halve hoved julesalat og placer så hovederne i et smurt ildfast fad. Smelt smørret i en gryde. Drys melet i og bag den igennem et par minutter. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog så denne opbagte sauce godt igennem til den er jævn og har konsistens som yoghurt. Smag til med salt, peber og muskatnød. Tag saucen af varmen, rør osten i og fordel så saucen over salathovederne. Kom evt. Parmesan/grana eller rasp på toppen.

Gratiner ca. 20 minutter ved 220°. Giv evt. lidt grill.

Kilde: Meyers Køkken. Martin Koch Villefrance, 10/4-96.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.