Kategorier

Friturestegte kinarejer

Frokostret, Rejer, Friture – Personer: 4

20 store kinarejer

Beignetdej:
125 g mel (2 dl)
1 knivspids salt
1 dl vand
3/4 dl øl
2 spsk olie eller smeltet smør
1 æggehvide
Til Friturestegning:
olie, palmin- eller anden friturefedt

Dressing:
2 dl creme fraiche
tomatpuré
chilisovs
1 knivspids cayennepeber

Endvidere:
citron

Begynd med beignetdejen. Bland mel og salt og rør vand og øl i til en klumpfri jævning. Tilsæt fedtstof. Lad dejen hvile 30 min. Pisk æggehviden stiv og fold den i. Befri rejerne for skallen og tør dem. Varm fedstoffet – når en franskbrødsterning bliver gylden på 1 minut, er frituren klar. Dryp rejerne i beignetdejen og kom dem – nogle stykker ad gangen – i det varme fedtstof. Lad rejerne koge i fedtstoffet, til de er gyldne og sprøde. Læg dem kort på fedtsugende papir og servér dem varme med citronsnitter og en dressing af creme fraiche, der er smagt til med tomatpuré, chilisovs og en anelse cayennepeber.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>