Antal: 6-8 personer
Dej:
200 g mel
125 g smør
75 g sukker
korn fra 1 vanillestang
saft fra ½ citron
Fyld:
4 æg
150 g flødeost light
1½ dl creme fraiche 18%
skal og saft fra 1 citron
100 g sukker
2 spsk Maizena
Pynt (kan udelades):
1 ren citron skåret i tynde skiver
150 g sukker
Dej: Ælt alle ingredienser hurtigt sammen og læg dejen på køl 1 time. Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform med dejen. Sæt den på køl mens cremen tilberedes.
Fyld: Pisk æggeblommerne med det øvrige og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Kom fyldet i tærteformen, der bages i en varm ovn, 180 grader i 30-40 min.
Pynt: Kog sukker med citronskiverne indtil det begynder at karamelisere og ligne tykt syltetøj. Smør det på den letafkølede tærte og server kagen, når citronglaceringen er stivnet let.
Kilde: Alt for damerne nr. 40, 1995